donderdag 13 september 2018

Canada

Amerika was geweldig, maar we moesten dus een maand het land uit voor de permit. Wat gaat het worden, Canada. Zus Marga had nog niet geboekt, dus Canada klonk zeker niet verkeerd. We varen nog steeds met de BLUENOSE en hebben prachtige tochten.


Washington nachtje hotel om deze prachtige stad goed te kunnen bekijken, Cape May, Martha's Vineyard allemaal zeer de moeite waard.  En gezellig om dit met de BLUENOSE te doen.


Foto, Joke en Henk op de orginele Bluenose.

En dan komt de tijd dat we ook echt aankomen in Canada. We zien de eerste dag heel weinig, dikke mist. We varen naast de BLUENOSE en op de plotter varen we over elkaar heen maar zien elkaar niet. Henk is een keer wel een beetje zenuwachtig geworden, wij zaten niet op te letten en kwamen wel erg dicht bij. Maar net op tijd hadden we hun in de gaten 😂. We klaren in shelburn in. Aardige mensen en ze komen niet aan boord. Dat was wel prettig want je mag niet veel alcohol hebben. Maar natuurlijk hadden we dat wel 😱. Joke en Gerard gingen telefoon kaarten regelen en Henk en ik belandde in de tuin bij een aardige Canadees. Wijntje, het is nog wel erg vroeg, 11 uur in de ochtend, maar, ja graag. Het is vast ook ergens 5 uur toch? Na een paar flessen strompelen Henk en ik de tuin uit op zoek naar Joke en Gerard. De Canadese kust is echt geweldig, heel veel eilanden en heerlijke ankerplaatsen. Via Lockport naar Lunenburg. En op weg naar Helifax waar we eindelijk Marga kunnen oppikken van het vliegveld.


We hebben met z'n allen een camper gehuurd en hebben veel voorpret en plannen. Jammer genoeg moesten deze worden aangepast. Wegens familieomstandigheden moet Marga naar huis. Was er nog niet klaar voor, maar het was niet anders. Ze hoorde echt lekker bij haar jongens te zijn. Begreep ik helemaal. Na Marga weer uit te hebben gezwaaid zijn we met Joke en Henk nog op ontdekkingstocht in nova Scotia geweest. Ik heb het al even gezegd, maar nogmaals wat een prachtig mooi land. En de mensen zijn zo ontzettend aardig en hulpvaardig. Verdwalen, mensen stappen direct in hun auto en brengen je waar je moet zijn. We liggen nu in yarmouth waar we ook weer verenigd zijn met de Zahree.


Gezellig! Was ook al weer een tijd terug. Vanmorgen is de BLUENOSE alvast weer richting Amerika vertrokken. Wij wachten nog een paar dagen op meer wind. Maar over een paar dagen gaan we ook op weg naar Amerika.
Tot ziens, tot sails

1 opmerking:

  1. Mooi verhaal,jammer dat je zus terug moest.Jullie hadden vast veel bij te praten. Camper reis zal ook veel indruk gemaakt hebben. Geniet ervan.Veilige overtocht

    BeantwoordenVerwijderen