maandag 28 mei 2018

Op weg naar Cuba

Alles doet het weer 😂 En dus op weg in een keer van Panama naar Cuba. Maar alles gaat toch niet helemaal wat we er van verwacht hadden. Dynamo geeft het op. Uitwijken naar de Caymaneilanden. Ook niet verkeerd natuurlijk. Op zoek naar een mannetje die ons kan helpen. Dat lukt maar de Caymaneilanden worden de paymaneilanden. Ze doen daar weinig voor heeeeeel veel geld. Maar Marian zou zeggen, beter duur als niet te koop. Na alles weer gerepareerd, toch weer op weg naar Cuba. Ook de Zahree ligt op Cuba, met aan boord zoon en schoondochter. Die nog spullen voor ons uit Nederland mee hadden. Perfect geregeld! Cuba is een prachtig land, mooi groen. Aan natuur geen gebrek, wel aan verder alles wat je maar kunt bedenken. Geen volle schappen in de supermarkt. We doen het maar met wat we in de kelder op voorraad hebben. We hoppen verder langs de zuidkust naar de noordkust om uiteindelijk in Havana te komen. Een paar leuke tripjes gemaakt. We lopen wat af in alle landen.

Cuba vaarwel, op weg naar Florida, want we hebben een beetje haast. John en Beatrix hebben geboekt. Heerlijk, we zien er naar uit. Samen met de Zahree stuiven we naar de USA. Stroom mee en halve wind. Oh jee we komen midden in de nacht aan. Langzamer, zeilen weg, helpt niet, de stroom is te sterk. We vliegen Palm Beach binnen. Koelkast is ondertussen helemaal leeg, dus voorraad inslaan. Na Cuba is de USA weer overdaad en meer dan dat. Ankerplaats op gezocht, weer John en Beatrix dichtbij een hotel hebben geboekt en nu wachten maar tot ze er zijn.

En ja hoor, er komt een dikke cabrio aanrijden met daarin ons bezoek. Direct maar veel plannen maken wat we allemaal willen doen en bekijken. En hup, op weg met de cabrio. John ... dakje eraf, warm ehhh dakje erop, koud. De dames zitten erg in de wind op de achterbank. Met het haar komt het deze week niet meer goed. Hoedjes kopen, dan zit het nog niet, maar zie je het niet meer. Everglades, verjaardag van Gerard en Beatrix, Kennedy Spacecenter, vissen op de boot, strandjes, Miami, met de bus naar de kroeg, kortom een heleboel gedaan en ontzettend gezellig. De tijd gaat natuurlijk weet veel te snel. Voor dat we er erg in hebben is het al weer tijd om afscheid te nemen.

Omhoog kijken voor de onderkin!

John is heel druk aan het vissen!

Onze cruising permit verloopt, dus we moeten het land uit voor 2 weken. Oké, op naar de Bahama's. Echt prachtig, alleen hadden we niet echt mooi weer. Bewolkt, regen, lijkt Nederland wel. Vreselijke aardige mensen. Als we gingen lopen, stopten er diverse auto's of we een lift wilden hebben. Nee, dank u, we willen even de benen strekken. Je hoorde ze denken, die sporen niet. Lopen doen we niet aan. Paar mooie eilanden bezocht en hup weer terug naar Trump. En zowaar krijgen we zonder problemen een nieuw permit. Maar die in de tas, mag de boot wel in de USA blijven, maar wij moeten alsnog 30 dagen het land uit. Er zijn hier regels, dat begrijpen we, MAAR ZE ZIJN NIET DUIDELIJK.

Duh! Natuurlijk!

We liggen nu in Charleston. Een prachtige plaats met heel veel historie. Samen met de BLUENOSE. We wachten al 2 dagen op beter weer om verder naar het noorden te varen. Het regent, het is grauw. En Nederland heeft zon. Wat klopt hier niet?

De buren.


Tot ziens, tot sails





Geen opmerkingen:

Een reactie posten