donderdag 18 januari 2018

Kerst in de Samblas









Cabo de Vela
We zijn vanuit Aruba overgevaren naar Colombia. Via een aantal prachtige baaien langs de noord Colombiaanse kust en een bezoek met een busje aan Santa Martha naar Cartagena.
Cathedral de Santa Marta
Museum Bolivar
Een mega grote stad met een mooi pittoreske oud gedeelte tussen alle hoge gebouwen en hotels. Vanuit Cartagena hebben we een paar dagen het land doorgereisd. Eerst naar Medellin. De stad van Pablo Escobar. Wandeling door de stad gemaakt. We zaten voor het eerst in ons leven in een hostel. Gezellig met allemaal backpackers. Vanuit Medellin weer in de bus naar Pereira. Echt de moeite waard. Mooie natuur met koffieplantages
Bakkie leut (zelf geplukt)



. We hebben ons eigen bakkie geplukt. Na een paar dagen weer terug naar Medellin omdat we in Guatape de berg met 750 traptreden wilde beklimmen, met als kado een prachtig uitzicht.
super uitzicht vanaf de Guatape
Guatape 750 treden
 Met heel veel ingelaste pauzes kwamen we boven. Gerard natuurlijk veel eerder dan ik, maar gered 😋.
hele klim naar boven
Met de nachtbus terug naar Cartagena. De buschauffeur deed een beetje moeilijk tegen ons en er zaten andere mensen op onze plek. Wat bleek, we zaten een dag te vroeg in de bus. Kaartjes waren voor de volgende dag, maar we mochten toch gelukkig mee. Terug op de boot kwamen we in zwaar weer. Onweer en wij kregen de volle laag, al lagen er wel 100 boten om ons heen. Alle elektronica naar de bliksem (toch een leuke woordspeling).🤔 Geprobeerd om een aantal dingen te laten maken die voor het verder varen cruciaal waren. Met een gehavende boot naar de Samblas gevaren.  Gelukkig hadden we een aantal Ned. boten om ons heen die, waar het mogelijk was, heel lief hebben geholpen. De dieptemeter deed het ook niet meer, en er waren nogal wat ondieptes die we moesten omzeilen. Met de Zahreetjes voorop en wij, als een vervelende vlieg op hun kont zijn we de hele Samblas, waar de Guna indianen hun eigen Cultuur proberen te bewaren op de vele eilandjes, veilig doorgekomen.
Guna indianen San Blas
Palmbomen eilandjes
De Samblas viel een klein beetje tegen, maar dat had meer met het weer te maken. Temperatuur is hier natuurlijk wel goed, maar er waren veel grijze dagen. En dan ziet het toch minder gezellig en mooi. Kerst gevierd en Oud en Nieuw.
Kertsfeest San Blas
Veel lobster gegeten 😂 En op weg naar Panama want zonder internet kunnen we geen apparatuur regelen. Op dit moment liggen we in Linton Bay en hebben de bestelling eruit kunnen gooien. Nu is het een kwestie van afwachten hoe lang alles gaat duren. We houden jullie op de hoogte. De boot zelf mankeert niets en wij zijn ondertussen ook wel van de schrik bekomen.

Tot ziens tot sails

Geen opmerkingen:

Een reactie posten