vrijdag 19 januari 2018

Spaanse Water

Ik ben geëindigd met de melding dat we zaten te wachten en er erg naar uitkeken met de komt van Marga. Die arriveerde 7 september. We kwamen een uur te vroeg, zal wel de zenuwen zijn geweest, op het vliegveld en ja hoor, daar stond ze al buiten met de koffer. Ze was een uur eerder geland. Alsof we dat hadden aangevoeld. Het weerzien was heerlijk. Snel naar het Spaanse Water gereden om de captains borrel mee te maken en Marga voor te stellen. Dagje bijkomen van de vlucht en uitgeklaard op Curaçao, om via Klein Curaçao naar Bonaire te zeilen. Heerlijke tocht. Bonaire is echt een leuk eiland. Klein en gezellig. Op de scooter het eiland onveilig gemaakt en heerlijk alle dagen gezwommen en met de snorkels op visjes kijken.

Marga's haakwerkje

En ook dobbelen, elke keer als iemand verliest moet je iets maken. Zie Marga d'r vis! Niet alleen omdat ze aldoor verloor maar omdat ik niet kan haken!
Terug naar Curacao weer inklaren en nog een paar dagen genoten van mijn zus. Leuke dingen gaan echter snel voorbij en voor dat we het wisten moesten we al weer gedag zeggen.

We hadden ondertussen een afspraak gemaakt bij de Marina om uit het water te gaan om het onderwaterschip even onder handen te nemen.


Daar komt ie dan! Het viel eigenlijk wel mee hoe de K'DANS er uit zag. Wel heel wat pokken. Maar die waren snel verdwenen met een sneeuwkrabben. Altijd handig bij 30 graden+.
Paar dagen ons flink uit de naad gewerkt en hup, zo snel mogelijk weer in het water. De K'DANS hoort niet op het droge 😎.

Rob en Henk van de Bojangles en Blue Nose kwamen net op tijd aan voor broodje frikadel en de terug tocht naar het Spaanse Water.  En we waren op tijd terug voor het oktober Bierfeest van Joke.


Zelf een ontzettend zweterige leder hozen gemaakt, rokjes gemaakt en feesten maar.

En hup vertrekken naar Aruba waar Marian, Eldert en Janna ons kwamen opzoeken.
Maar we hadden ook gehoord dat Joop en Jenneke op Aruba verbleven. 15 Jaar terug zijn we op Aruba geweest om carnaval te vieren bij Joop en Jenneke in het Marine verlofcentrum. En hoe leuk is het dan om 15 jaar later elkaar daar weer te treffen. Marian en Eldert waren er ondertussen ook  al dus een reünie op Aruba. Janna kwam helaas dezelfde dag aan dat J&J weer vertrokken.

Heerlijke gehad met strandjes, cocktails, lekker eten en veel lachen. Deed ons weer goed om ze te zien. Ook een dagje gevaren naar een mooi snorkelplekje.



Na een leuke tijd kwam ook daar weer het afscheid nemen. Maar we hebben weer iets om op terug te kijken. We liggen nu nog op Aruba om hopelijk overmorgen door te zeilen naar Colombia. We kijken daar erg naar uit. Willen zeker ook iets van het land zien, maar dat horen jullie allemaal later 😁.

Tot ziens, tot sails


1 opmerking:

  1. Wat leuk allemaal Gerard en Karina. Wanneer komt de blog over Colombia? gr, Wiljan

    BeantwoordenVerwijderen