vrijdag 2 juni 2017

Baunty eilanden

We zijn van Sint Maarten overgestoken naar de Britse Maagdeneilanden. S'morgens heel vroeg vertrokken (om 4uur) om op de BVI in de middag aan te komen. Heerlijk zeiltochtje. De BVI zijn heel wat eilanden bij elkaar en allemaal prachtig. Het is een


mooi gebied om rond te varen. We hebben ons daar ook verenigd met de Zahree. Een heel lief stel, die we meegemaakt hebben in Suriname. Zij doen ongeveer de zelfde trip, dus dan kom je elkaar nog weleens tegen. Ze moesten voor omstandigheden even terug naar Nederland, dus hebben we een oogje op hun prachtige boot gehouden. Mijn Ereader had het opgegeven, dus hadden ze voor mij een nieuwe mee uit Nederland. Heerlijk, kan ik al Marian  haar boeken weer lezen. Marian stuurt regelmatig boeken naar me toe. Net voor we weer door wilden gaan naar het Amerikaanse gedeelte van de Maagdeneilanden begaf de koelkast het. Wat met dit warme weer een drama is. Monteur gezocht, koelkast laten maken, weer weg en .....😏 Koelkast weer kapot.


Toch maar doorgegaan naar de USVI en daar weer een monteur opgezocht. De monteur kwam uit Amerika, maar zijn opa en oma waren Nederlanders. Dus hij vond zichzelf ook heel Nederlands. Sprak natuurlijk geen woord, maar wel heel gezellig. De koelkast werd goed gemaakt dit keer. En toen we verderop voor anker lagen kwam de collega monteur kijken of we ondertussen koud bier hadden. Dat was zo! We blijven hier nog een paar dagen rondhangen en gaan dan naar Puerto Rico. Daar willen we een aantal weken rondkijken. Om daarna voor de orkanen losbarsten hier, over te steken naar Curacou. De Zahree is ondertussen al op Curacou aangekomen, dus die gaan we daar zeker weer zien.



Tot ziens, tot sails.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten