dinsdag 28 juli 2015

ZUID ENGELAND



PORT ELLEN SCHOTLAND
IERLAND BEREIKT
We zijn weer terug in Engeland
Na het zeer regenachtige Schotland zijn we via Noord Ierland o.a. Belfast en Carlingford, doorgevaren naar Dublin.
Een prachtige stad aan een even mooie baai waar veel watersport wordt bedreven. We zijn samen met de FASTUS op de trein gestapt en naar de city geweest. S avonds in de haven waren veel 'wedstrijden met kleine bootjes.
na enkele dagen in Dublin door naar Arklow klein plaatsje met een klein haventje.
DUBLIN CITY
Wij hebben besloten om van hier over te steken (85 nm) naar Milford in Wales, dus nemen we(voorlopig)
DUBLIN BA Y
afscheid van de FASTUS die verder door wil naar het zuiden.
het wordt een zware lange tocht  die 15 uur duurt en we vroeg in de morgen Milford aanlopen.Langzaam aan gaat ook de temperatuur wat omhoog nu we meer naar het zuiden komen maar we kunnen nog niet zonder volle zeilkleding varen.
DOLFIJNEN

We gaan na 2 dagen verder via het eiland Lundy waar we achter het anker overnachten. Onderweg krijgen we eindelijk de dolfijnen te zien.
 Een geweldig gezicht om ze voor de boeg
te zien spelen. s'morgens worden we echter schuddend wakker, De wind is gedraaid en we liggen nu zwaar te schudden in oostenwind 6/7bft. We besluiten zo snelmogelijk weg te gaan richting Padstow met een stevige wind op de kont. Komen daar al om 15.00u aan maar kunnen pas om 22.00u de haven in.
Aan de mooring gewacht van een visser die later ook naar binnen kwam om de harde wind af te wachten.
PADSTOW HAVEN
Inmiddels liggen we hier nu 5 dagen op de goede wind maar vooral minder te wachten.
De haven is net Volendam waar dagelijks 1000den  mensen over de kade lopen. We bekijken het lekker vanaf het water.Een stevige wandeling langs de Camel river gemaakt van 8km en terug met de bus.
CAMEL RIVER
PADSTOW BAY
het ziet er naar uit dat we morgen weer weg kunnen om op weg te gaan naar Falmouth waar we ons voorbereiden om de golf van Biskaje over te steken naar Spanje.
We hebben dan wel een goede voorspelling nodig van 5 dagen.
Dus eerst nog even een stukje naar het zuiden om het puntje van Lands end.


tot sails






2 opmerkingen:

  1. Leuk om jullie blog te lezen ik kijk elke week of er weer wat nieuws op staat je oud collega's vragen me dan ook vaak waar je rond vaart enzovoorts. mooie foto's en waren die dolfijnen in Engeland? Of zitten jullie al verder naar het zuiden in iedergeval veel plezier met jullie reis groetjes jelle en shanna

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben echt wel een beetje jaloers... het ziet er super relaxed uit. geniet er maar lekker van. Maar dat is vanzelf sprekend geen probleem.
    Groeten vanuit De Dikke Bries

    BeantwoordenVerwijderen